Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 22 augusti 2012

Nytt bottennapp av Posten

Jag har i tidigare inlägg, bl. a. 2008  och 2011 kritiserat Posten för allt sämre service. Posten liksom många andra företag rekommenderar idag sina kunder att använda deras internettjänster. Bra tycker jag, förutsatt att dessa tjänster fungerar. Jag brukar varje vecka använda Postens internettjänst "skicka en hälsning" då jag skickar ett eget foto från här hemma med några rader till min mamma i Norrland liksom till min svärmor. Den 12 augusti upphörde denna funktion att fungera i samband med att hemsidan uppgraderades. Jag gjorde Posten uppmärksamma på detta och fick svar att felet skulle åtgärdas. Idag, 10 dagar senare, är situationen oförändrad. Tjänsten fungerar inte. Jag tycker att det är pinsamt dåligt av Posten att inte ha lyckats rätta till felet.

Dagens tvivelJag kan inte undgå att allt mera tvivla på det svenska rättssamhället. Den uppenbara orsaken till mitt tvivel idag är den mediacirkus som Tomas Quick-soppan skapat. Senast igår sändes radioprogrammet "Studio ett" i nästan två timmar. Tyvärr missade jag det men kan genom läsning av artiklar så här dagen efter förstå att programmet bidrog till än mera förvirring och tvivel.

Att hela ärendet Tomas Quick är en rättsskandal torde det inte råda något tvivel om. Vad värre är så framträder idag framstående  jurister och gör det ena pinsamma uttalandet efter det andra. Justitieråd, polisprofessor, chefsåklagare, försvarsadvokater. Ja, just framstående jurister fyller nu manegen och bidrar blott till ännu större förvirring.

Finns ingen vettig person i ansvarsställning som omgående kan tillse att en kommission tillsätts för att en gång för alla gå till botten med denna rättsskandal? Frågan är väl vilka som skulle kunna ingå i en sådan kommission då hela jurist-Sverige just nu synes besudlat av den pågående debatten /cirkusen.

En sak som jag upplever särskilt smärtsam är de anhöriga till mordoffren som tvingas följa detta ovärdiga och respektlösa skådespel.

Så här blir det när stora pojkar bråkar.