Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 19 oktober 2011

Amerikansk omelett - Nej tack!

För mig är mat och måltid fjärran från en industri. I USA däremot är mat och måltid en enorm industri vilket oxå medför att allt fler amerikaner antar enorma proportioner. Inte sällan är det väl de sämst ställda som blir mest utsatta. För dessa är valmöjligheterna alltid färre.

Nu finns inte bara i USA en mat- och måltidsindustri. Nej, den finns på betydligt närmare håll. Oftast bara runt hörnet, i kvarteret. I alla fall om du bor i en tätort. Dock kan jag väl påstå att det mesta av detta onyttiga är influenser från USA.

Du som läser min blogg har säkert noterat att mat och måltiden för mig är fjärran från allt industritänk. För mig är det viktigt vilka råvaror vi använder, hur maten tillagas, hur maten serveras och hur måltiden ser ut, intas och avnjuts.

Jag har liksom de flesta andra oxå ätit pizza och annan snabbmat. När jag för 10 år sedan fick en stroke så insåg jag snart att jag måste ändra min livsstil eftersom jag inte längre skulle kunna röra mig som förr, aldrig träna eller kroppsarbeta som förr. Därför valde jag, med D:S hjälp förstås, tidigt att sluta med alla typer av onyttig, fettdrypande snabbmat. Under senare år, efter vår flytt ut på landet så har vi blivit ännu noggrannare med vad vi äter. Är mycket noga med inköp och handlar så långt möjligt närodlat. Det ger även vinster som att vi säkert vet vad vi stoppar i oss och dessutom smakar det mycket bättre än industriprocessad mat.

När jag nu blir bortskämd med allt nyttigt och välsmakande som D lagar,bakar etc. så får hon förstås ofta höra mig säga:
- Jag kommer aldrig mera att äta XXX eller liknande som säljs i affären.