Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 28 december 2011

Mellandagar

Dessa dagar gör onekligen skäl för det rubricerade namnet. Nedräkning efter jul, upptrappning till nyår, det är det hela. Åtminstone för mig som tagit ledigt från jobbet. Bra  eftersom jag kunnat lägga all min tid på att ordna ett bra framtida boende för min 85-åriga mamma och har kunnat ha daglig kontakt med henne då hon legat på sjukhus över julhelgen. Hon har nu fått flytta till Rehab men en dryg månads konvalescenstid återstår innan hon skrivs ut.

Tvärt emot vad vi alla trodde så har jag lyckats hitta ett jättebra boende till henne. Ett boende som hon själv är nöjd med på en plats där jag vet att hon kan känna sig hemma och trivas. Det är ett mindre servicehuskomplex där jag kunnat ordna en  tvårumslägenhet belägen i ett fristående annex. Det är beläget 15 km från där hon nu bor och i lantlig miljö som hon är van att bo i. Jag känner mig oerhört till freds med att ha fått hjälpa henne med detta, allra helst som jag numera inte kan vara till hjälp med praktiska insatser.

En sak som slår mig är hur datorberoende man idag är. Jag har kunnat ha daglig bevakning på bostadsbeståndet i hennes hemtrakter och kunde därför slå till direkt när ett ledigt objekt dök upp. Vad gör man idag utan dator om man inte har hjälp av någon? Använder telefonen förstås och hoppas att man ringer vid rätt tillfälle och hittar rätt person och att företaget man söker över huvud taget har öppet i dessa helgtider.