Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 21 mars 2009

Mera behövs inte för att göra bra TV

Jag såg i morse på TV 4 Lasse Bengtssons intervju med Jamie Oliver, "den nakne kocken". Mera behövs inte för att göra bra TV. Ett inslag där både intervjuare och intervjuad utstrålar såväl kompetens, engagemang som genuinitet. Trots att man avhandlande ett så vardagligt ämne, eller kanske just därför, som matlagning och kostvanor så kändes inslaget synnerligen angeläget.
Jaime Oliver är onekligen intressant som fenomen. Från början betraktad som en opolerad ung gaphals och inte alls accepterad av etablissemanget. Idag en person som påverkar människors kosthållning världen över. F f a i det konservativa UK där t o m regeringen nu nyttjar hans kunskap för att få medborgarna att övergå från skräp- och hämtmat till i det egna köket egenhändigt lagad mat.
M t p hur fetmaepidemin sprider sig över världen så börjar mat- och kosthållningsfrågan kännas lika angelägen som miljön.