Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 29 april 2012

Mera trädgård

En blick upp genom växthusets tak möter blå himmel och en grekisk gud.

 Idag blir det ännu en energigivande dag i trädgården. Förutom energi så ger en dag i trädgården en härlig sömn. Igår somnade jag ovaggad. Ja, jag nickade t o m  till en stund under filmen vi tittade på, Simon och ekarna. Så pass så att jag tappade en väsentlig del av handlingen.
Idag blir det mest transportarbete med elbilen för mig då övervintrande växter ska flyttas från garaget till växthuset. Dessutom är jag 1:e vattenkannepåfyllare.
Jag vet inte var felet ligger, hos mig , min nya dator eller Blogger, men jag har stora svårigheter att få mina bilder rätt placerade i mina inlägg.
När drivbänkarna fyllts med jord och gödsel kommer det roliga sådd- och planteringsarbetet.
Midsommarraketer hoppas vi på. Ja, potatissorten heter Rocket.
Här kommer att hittas persilja, ruccola och rädisor.

Oj, så mycket denna bild kommer att förändras.
Denna drivbänk ger oss färsk sallad i fem månader.Gräslöken är pålitlig från år till år. Får i år samsas med bl. a. spenat.


Här kommer dillkronor att trona.
Transporttjänsten.

En dag i trädgården avslutas bäst med en grekisk sallad och Retsina,

Hacke hackspett

Vi har några stora stubbar i trädgården efter träd som fällts och dom är rätt svåra att få bort. Nu ser det ut som vi får hjälp med stubbutrotningen. Några av våra hackspettar jobbar nämligen intensivt med stubbhackning som du kan se på bilderna nedan.
Hoppas att detta bara är början av Hackes arbete.

Bra jobbat Hacke.