Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 23 februari 2010

Infrastrukturminister Åsa "Hot lips" Torstensson

Har under det senaste dygnet sett ett antal intervjuer med Infrastrukturminister Åsa Torstensson. Varför ser hon så arg ut ? Käkar hon 7-tumsspik till frukost? Hon ser så het ut (nej,nej, inte på det sätt som rubriken antyder) så det borde räcka med att hon tar en promenad på tågspåren för att både is och snö ska smälta.

Nu vill hon kalla in Försvaret för att sköta snöröjningen. Låter inte helt fel att Försvaret också gör en insats i Sverige. Hon kan väl själv leda trupperna på plats. Hetare truppchef blir svår att hitta.
Det måste ha blivit nåt fel i mediaträningen för Torstensson. Visst, kroppsspråk och minspel betyder mycket , men inte allt. Argumenten är fortfarande viktiga. Dessutom, det är nu det snöar så den förra mandatperiodens snöröjning och transportproblem kan lämnas därhän.
Den sittande regeringen poängterar ständigt individens eget ansvar. Det rimmar dåligt med att man själv alltid skyller ifrån sig, på oppositionen och försyndelser begångna av tidigare regeringar.

Med tanke på transportkaoset. Vintern började väl inte igår. Den har faktiskt pågått en tid. Varför agerar man först nu? För egen del har denna tuffa vinter inneburit att antalet plogningstillfällen på vår tillfartsväg / tomt nästan har fått fyrdubblats, från förra vinterns 5 tillfällen totalt till innevarande vinters 18 tillfällen hittills. Tur att jag inte är ansvarig minister och väntar och väntar eller skyller på grannen för då hade vi varit insnöade sedan lång tid tillbaka.

Ojämn kvalitet på OS expertkommentatorer.

Kvaliten på expertkommentatorerna från OS i Vancouver varierar kraftigt.

Anders Daun i backhoppning pratar om, tryck, vinklar och rotation i en aldrig sinande ström. Inte någon gång utvecklar han vad han menar och plötsligt har backhoppning som jag tyckt att jag förstått någorlunda blivit en obegriplig smörja.

Inte heller Elisabet Gustafsson i curling lyckas bidra med någon expertkunskap som verkar upplysande för mig som tittare.

Niklas Wikegård i ishockey tycker jag tillför mycket med sin expertkunskap. Dessutom både folklig och frispråkig vilket inte är helt fel.

Mikael Renberg i ishockey är med sitt norrländska lugn en motvikt till den frispråkige frifräsaren och Sigtunabon Wikegård.

Stig Strand lotsar mig på ett sansat och begripligt sätt genom de olika alpina disciplinerna.

Pernilla Wiberg är kunnig men börjar bli lite rädd och försiktig i sina uttalanden. Kanske följer med rollen som OS-delegat.

Kalle Grenemark i skidskytte har både kunnande och engagemang men börjar bli smått uttjatad. Kanske för att det inte finns så mycket mera att mjölka ut ur en gren som skidskytte.

Anders Blomqvist i längdskidor har förmågan att förmedla både spänning och kunskap.

Jasmine Krohn i skridsko och Lotta Falkenbäck i konståkning kan jag inte bedöma eftersom jag avstått att titta på dessa tävlingar.

Det skulle finnas flera som Eurosports cykelkommentator Roberto Vacchi. Kommentator och expert i en och samma person. Dessutom med både inlevelse och kunnande.