Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 9 februari 2011

Jakten på lycka

En ny programserie i åtta avsnitt, Jakten på lycka, började den 18 januari i SVT2. Det lät som ett intressant anslag och jag har därför tittat på de två första avsnitten. Där har programledaren Hanna Hellquist mött ett flertal intressanta personer och berört några intressanta frågeställningar. Tyvärr förstörs programmet av programledarens flamsiga beteende. Dessutom har hon ett som jag tycker fånigt tonårsspråk. Typ va.

Inga tankar eller frågeställningar tillåts leva vidare. Inget slutförs utan allt blir snuttifierat.Det blir helt enkelt svårt att ta programmet på allvar.Tyvärr.

Posten, hallå, hallå!

Vykortet postades i november 1994 och kom fram 16 år senare. Nu kräver Posten en straffavgift på 16:- p g a för lågt porto.

Ja, vad finns att säga. Det är klart att straffavgift måste betalas. Jag menar, vad skulle hända med vårt samhälle om det plötsligt började göras avsteg från gällande regelverk. Det skulle ju kunna leda till kaos. Eller till ett mänskligare samhälle. Hemska tanke.

Punktlighet är en dygd för de uttråkade. Oj, så uttråkade dom måste vara inom Posten.

Jag undrar om det var gröna eller gula bilen som skötte utdelningen.