Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 7 januari 2010

Vinterkylan stör ordningen

Ett plötsligt spänningsfall / elavbrott i förrgår natt ledde till att vattnet frös, värmepannan gick på halvfart och datorn kraschade. Oj, så tråkig och besvärlig vardagen plötsligt ter sig. Men, sånt kan hända när det är 28 minus . Dock, problem är till för att lösas. Så här långt så har vi fått ordning på värmepannan och i morgon fixar TKS Data i Örebro min dator. Har nu lånat Darlingens laptop. Vattnet väntar vi fortfarande på så det får tills vidare bli dunkar som Darlingen tar med från jobbet.
Har konsulterat vår rörmokare, Mullhyttans rör, och väntar på att det lossnar om det nu frusit. Vad övrigt kan ha hänt ? Ja, kanske har pumpen i brunnen lagt av. Det får bli en ny rörmokarkonsultation i morgon om inte vattnet ånyo flödar när vi så önskar.
Vattnet frös senast i december då vi av misstag tagit ur kontakten till vattenledningens elkabel. Då återkom det efter ett dygn. När det nu är mer än dubbelt så kallt så kanske det tar två dygn.

När dylikt händer i vår familj så är det Darlingen som rycker ut och fixar det vi själva kan fixa. Jag är inget att hålla i handen numera när det kommer till att krypa och klättra, skruva och meka. Vad jag däremot kan göra är att hålla kontakten med de företag vi anlitar. Goda sådana kontakter är ovärderliga när det oönskade händer. Inte minst när du bor på landet och förväntas ordna allt på egen hand. Som tur är har vi goda företagskontakter som t ex Mullhyttans rör och TKS Data. Företag som har ett tydligt kundfokus och alltid ställer upp när behovet är akut.