Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 18 mars 2011

Sportvärldens torftiga språkbruk

Jag har skrivit om det tidigare,men sportvärldens usla språkbruk fortsätter att irritera mig. Eftersom jag är mycket sportintresserad och därför konsumerar sport en masse både i skrift och bild så förstår du säkert min irritation. En irritation tillkommen av att mitt språkintresse ligger på en lika hög nivå som sportintresset.

Även jag förstår att tungan eller pennan ibland kan slinta och att grodorna inte enbart beror på okunskap utan också på oflyt. T.ex. denna som jag läste på atg.se inför kvällens V65 på Bergsåker:
- - Jag tror inte att någon av mina övriga kan rubba 1 Hallsta Lotus ikväll, säger Persson, men hittar ändå en liten brassklapp.
Brask-lapp blir plötsligt brass-klapp. Lite kul t o m.

Apropå brass-klapp. Det kanske är nåt Mikael Persbrandt önskar sig till jul. Duger väl gott när det ändå bjuds så korta linor.

Huvaligen, vilket bakslagVårkänslorna började svalla, jag såg fram emot att i helgen kunna ta ut något av mina elfordon nu när snön börjat smälta bort. Att kunna sitta ute på trappan och njuta av vårsolen. Att då mötas av dessa bilder nu på morgonen var ingen höjdare.