Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 22 januari 2016

Fotbollslögner

Gareth Bale.  Det är viktigt att vara dyrast. Christiano Ronaldo. 

Gareth Bales övergång från Tottenham till Real Madrid 2013 har nu avslöjats vara den dyraste någonsin i fotbollshistorien. Något som tidigare förtigits  (förtiga=ljuga) för att inte göra "primadonnan" Christiano Ronaldo upprörd. Tänk så mycket märkligt som försiggår i fotbollsvärlden. Lögner och bedrägligt beteende är tyvärr vanliga ingredienser i fotbollsfamiljen.

Att Gareth Bale skulle gå en lysande framtid till mötes förutspådde jag däremot redan 2011 i detta inlägg. Det var tidigt i min bloggkarriär så jag hade inte ens lärt mig att länka slår det mig när jag tittar tillbaka. I februari 2013 så förutspådde jag en kommande övergång till någon av de stora klubbarna, t. ex. Real Madrid.

Att det nu blev en övergång tyckte jag var tråkigt då Tottenham länge varit mitt favoritlag. Jag har ändå troget hållit fast vid hetsporrarna. Detta trots att framgångarna uteblivit. Inför varje säsong så förväntas det äntligen lossna, men icke. Inte så konstigt när man gör sig av med de stjärnor man fostrar. Därför misstänker jag starkt att Harry Kane är nästa stjärna att lämna Tottenham. Kanske är det oxå dags för mig att lämna. Frågan är då vart jag ska flytta mina sympatier. Det är ju inget man bara gör så där i en handvändning utan ett beslut som noga måste övervägas.