Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 10 februari 2011

Snabba förändringar

I måndags lade jag ut en bild över en del av vår trädgård och sade mig gå i trädgårdstankar, började känna sommardofter och allt vad som hör därtill.

Idag lägger jag ut en bild från idag ( se ovan ) över samma del av trädgården och sommardofterna och trädgårdstankarna är som bortblåsta. Varför förstår du när du ser hur snön ånyo tagit trädgården i besittning.

Inte kul alls tycker jag som så smått började hoppas på att jag snart ska kunna vistas utomhus igen.

Så lätt det är att ryckas med av känslor och plötsligt bara glömma bort hur årstiderna faktiskt ser ut på våra breddgrader. Jag vet ju så väl att det är tidigast i senare delen av mars som jag kan ta ut något av mina fordon och börja ta mig an mina "sommarsysslor". Hämta in tidningen, hämta in posten, åka iväg med sopor, bistå med diverse trädgårdstransporter. Ja, så enkla göromål kan jag faktiskt längta efter att få ta mig an igen. Jag får fortsätta längta en tid till. Inte så tokigt det heller.

Gör dig aldrig fri ifrån din längtan – för vad vore vi utan den? Ja, vad vore vi utan längtan? Nu känns det redan bättre.