Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 30 september 2018

Otäck utveckling

europe-right-wing-xenophobic-parties
Dom blir allt flera i Europa, de högerpopulistiska och nationalistiska partierna. 
(bilden från migrationsinfo.se)

I vår södra grannland Danmark sker just nu förändringar som jag tycker är oroväckande. Förändringar till följd av politiska beslut.
Dansk radio och TV skärs ned dramatiskt. 400 medarbetare får sparken. Ett antal TV- och radiokanaler skrotas och DR får till uppgift att ”sprida dansk kultur” och ska betona att ”det danska samhället har rötter i kristendomen”. 
Områdena sport, underhållning, livsstil och utländsk fiktion skärs ned kraftig . Utbudet av danska filmer ska ökas i förhållande till utländska. 48% av den musik som framförs ska vara dansk.
Den danska regeringen i samarbete med högerpopulistiska Dansk Folkeparti står för denna kursändring.
Skulle samma sak kunna hända i Sverige?  Kom ihåg vad SD:s partiledare Jimmie Åkessons nyligen sade i Morgonpasset: " P3 är en skitkanal. Hade jag varit chef här hade jag lagt ner P3 direkt. Jag tycker det är vänsterliberal smörja".
Avgörande kursändringar i samhället börjar oftast med små, små förändringar som vi kanske inte inte bryr oss särskilt mycket om. Men, många små förändringar kan ända i systemskiften där vi till slut inte känner igen oss utan vi står där och undrar: Vad var det som hände? Då kan det vara för sent.  Tänk på det!