Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 22 maj 2010

Det årliga datorhaveriet

Torsdagens våldsamma åskväder orsakade som brukligt vissa problem. Jag var inte snabb nog att dra ur alla kontakter med påföljd att min dator nu inte vill fungera. Kommer ej ut på internet. Senaste datorhaveriet då skärmen kraschade var i maj ifjol. Denna gång är det router eller modem som havererat. Har kontaktat min datasupport på TKS Datorservice och hoppas på snabb hjälp. Som tur är så finns Darlingens bärbara som backup i helgen så jag är inte helt utestängd från yttervärlden. Kommande vecka blir svår och en enda lång väntan till dess min datasupport har möjlighet att hjälpa mig.

Men visst inser jag i en stund som denna att jag är beroende, datorberoende. Det kan jag leva med. Däremot skulle jag inte kunna leva med denna bärbara dator dagligen. Så seg och tålamodsprövande den är. Dessutom kan jag aldrig förlika mig med musfunktionen på bärbara datorer. Svårigheterna med denna blir också mer påtagliga då jag är enarmad.