Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 18 juni 2017

Gilla läget

Nu riktigt prunkar det i trädgården. Blomningarna och dess olika färger avlöser varandra och D skördar och sår nytt där utrymme ges. Det blir dock inte många bilder då jag inte vistas ute så mycket. Varför? Det är helt enkelt så att jag allt sämre klarar av värme och därför de riktigt varma dagarna håller mig inomhus tills aftonsolen börjat dala. 

Jag ska vakta min tunga nästa gång jag tänker säga nåt om utebliven värme eller på annat sätt vädra mitt missnöje med för stunden rådande väderlek.  Jag får helt enkelt anpassa mig, gilla läget och beskåda allt vackert från ett öppet fönster. Inte så tokigt det heller.
D:s vackra rabatt behöver vattnas rejält.

Poolpremiär.

Så blev det då äntligen dags för D att få ta premiärbadet i poolen. Igår gjorde D de sista förberedelserna då hon högtryckstvättade pooldäcket och lät dammsuga poolen så att den såg så där härligt inbjudande ut. Efter att hon oxå gått en runda med röjsågen på tomten så fick hon sin belöning. Ett härligt uppfriskande bad där vattentemperaturen var närmare de 30. Synnerligen välförtjänt tycker jag.
Sista finputsningen av poolen inför säsongen.

Sigge är förstås intresserad.

Även kattfavoriten kantnepeta i en av rabatterna
intresserar honom.

Här vandrar dammsugaren.
När D tagit premiärbadet bjöd hon på
krämig pasta med räkor och pak choi.