Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 14 maj 2016

Oxå ett uppvaknande

Bildresultat för fifa
"For the good of the game". Fan tro't.
Pingstafton, tidig morgon, och jag är som alltid den som först vaknar i familjen. Efter en kort stund ansluter sig Sigge till den vakna skaran.

Jag sätter mig vid datorn och börjar med att läsa ett antal dagstidningar för att se vad som hänt/händer. Slår på TV:n och zappar runt lite. Hamnar av en slump på en repris av Uppdrag Granskning. Den här gången är det världsfotbollen som granskas. Det handlar denna gång inte om spelsystem, drömvärvningar, laguppställningar och sånt som normalt förknippas med fotboll.  Nej, det handlar om mutor, svarta pengar, korruption, uppgjorda matcher och dubbelmoral. Jag fastnar framför rutan och får mig ett rätt obehagligt uppvaknande denna Pingstaftonsmorgon.

I Bibeln kopplas Pingsten samman med tungomåls-talande. Att detta på nåt sätt skulle ha bäring på världsfotbollen  är en tanke som aldrig slagit mig förr. Men, nu slår det mig att man inom fotbollen förvisso inte ägnar sig åt tungomålstalande, men man talar tveklöst med kluven tunga. En lite skum koppling kanske du tycker, men varför inte då världsfotbollen verkar krylla av skumma kopplingar.

Jag är väldigt sportintresserad, inte minst av fotboll, och skriver nån gång då och då inlägg om just sport och riskerar då kanske att många av mina läsare stänger ner eftersom just dessa inlägg brukar bli både långa och detaljrika. Kanske ibland alltför initierade för att locka den som inte har samma brinnande sportintresse som jag har. Jag skriver dock sällan om sport som en isolerad företeelse utan försöker lyfta fram  frågor där sporten i mångt och mycket är en spegling av samhället. Som i detta fall.