Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 3 augusti 2015

Vardagsproblem

Jag kommer inte överens med musplatta och tangentbord 
på bärbara datorer.
Som du kanske vet så har jag just nu datorproblem. Förutom att internetkontakten är bruten så har musen till min dator "låst sig" så jag kan inte ens hämta eller skriva ett dokument. Lyxproblem kan tyckas, men för mig är det ett vardagsproblem. Ett problem som stör mig i min vardag.

Jag har lånat D:s bärbara dator och installerat den "mobila pinne" som Telia bistått mig med och borde då vara nöjd och glad kan tyckas. Men icke, jag vill ha igång min egen stationära dator och ha åtkomst till allt vad jag där har. Jag har dessutom ett handhavandeproblem som dock helt beror på mig själv. Jag är inte tillräckligt lätt på handen för att jobba med en bärbar dator. Mycket beroende på att jag är "enarmad" och därför är lite väl yvig med min högerhand när den dansar fram över tangenterna. En dans som inte sällan aktiverar kommandon fjärran från vad jag avsåg med tangentberöringen.

Eftersom min dator och tillgång till internet är en del i det mesta jag företar mig i vardagen så blir detta ett större problem för mig än för många andra. Ett sätt att hantera situationen är att så som nu skriva ett inlägg om detta mitt "vardagsproblem".

Jag skrev häromdagen att det bara är att gilla läget. Något som är mycket enklare att skriva än att faktiskt göra.