Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 15 februari 2012

Är du missförstådd?Nej då, jag känner mig inte alls missförstådd. Det hindrar mig dock inte från att ägna en tanke till de personer som känner sig missförstådda. Som gång på gång får förklara. Som gång på gång måste förklara. Oftast för dem som ingenting förstår, hur de än förklarar.

Varför fråga efter en förklaring om du inte vet hur du ska hantera svaret, den förklaring du får?
Eller ännu värre, om du redan bestämt dig innan du fått förklaringen, men ändå frågar.

Tisdagsfilm

 Tisdag är ingen typisk filmkväll för mig men igår blev det så. TV-utbudet med Champions Leaguefotboll, "Mot alla odds" och "Veckans brott" fick stå tillbaka. Att det var Alla Hjärtans Dag bidrog till detta.
"Möte i Toscana" är en film som överraskar. En tänkvärd film som väcker känslor. Den engelska titeln  är "Original copy". Något att fundera över när du ser filmen. Vad är kopia och vad är original? Vad är fantasi och vad är verklighet? Toscanas ljuvliga miljöer är som gjorda för en berättelse om mänskliga relationer. Inte minst på Alla Hjärtans Dag.
t