Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 23 december 2016

GOD JUL!

Trots att inget där ute är sig jullikt så närmar sig Julafton med stormsteg. Här inne på Getingstorp blir jag dock återkommande påmind om julens existens. Julgranen är sedan länge på plats, vårt julpynt likaså. Därutöver så julas det för fullt i köket där D huserat den mesta delen av tiden de sista dagarna inför Julafton. 


Ljuvliga dofter sprider sig i huset och slamrande kastruller och köksredskap vittnar om att julstök pågår. Jag håller mig diskret undan för att inte orsaka störningar i skapandet. 

Om än inte med blixtens hastighet så ändå med förvånansvärd snabbhet infinner jag mig när vid eftermiddagsmörkrets inträde D:s stämma klingar inbjudande: " det bjuds glögg och pepparkakor i köket".

Vart än i världen du befinner dig, vare sig din jul är vit eller grön, så önskar jag dig och de dina en riktigt skön och fröjdefull jul. GOD JUL!

Så här såg växthuset ut den 28 december i fjol.

Så här ser det ut idag och resten av året 
enligt alla prognoser.
På spaning efter julen

Jag blickar ut genom fönstret och försöker hitta nåt som påminner om att  Julafton väntar runt hörnet. Det är ingen lätt uppgift jag givit mig på, men skam den som ger sig.
Inget där som skvallrar om jul.

Där då? Nej, inget. Bilden påminner mig mest om
kommande sommars gräsklippning.

Men där är det väl ändå nåt.

Ja, i garagets fönster står en adventsstake.
Förvisso släckt, men ändå.
Vackert grön och röd är den.
Vid 16-tiden, "ljus i mörkret". Det blir nog ändå
Julafton som vanligt i morgon.