Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 8 april 2012

En underbar morgon

Solen slösar med sina strålar idag. Det innebär att jag kan äntra elmoppen och åka ner till postlådan för att hämta morgontidningen. Trots att sträckan är bara c:a 200 meter så kan jag göra det till en riktig långresa. Jag stannar ofta och ser mig om, noterar vad som hänt den senaste veckan och framkallar bilder av hur det kommer att se ut om ytterligare någon månad. Då behöver jag säkert inte ha fleecetröjan på, då räcker det med T-shirt. Här nedan ser du några bilder från dagens långresa.
Idag såg jag inte en skymt av fåren. Kan mitt samtal med fårägaren ha haft sådan inverkan? Jag kanske inte ska dra för stora växlar. Time will tell.
Påskpynt ute på trappan.

Målet för resan.

Oj, vilka färgskiftningar som kommer att ske här.

Den här vyn gillar jag.

Påskarrangemang i köket.

Påskaftonsmiddag

Jag hade  lovats en norrländsk specialitet på Påskaftonens middagsbord men p g a olyckliga omständigheter fick den norrländska fjällrödingen, min absoluta favoritfisk jämte surströmming, bytas ut. Behöver jag säga att ersättningsmiddagen smakade utsökt. Som alltid när D förlänar mig sina kulinariska läckerheter.

Fjällrödingen  ersattes av polentapanerad torskrygg. Tillbehören blev desamma som planerat.

Desserten bestod av några skivor getost med marmelad vilande på en salladsbädd på en tunn knäckebrödsskiva. Som pikant tillbehör, en rädisa.