Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 4 december 2009

Mona Sahlin talar med kluven tunga

Läste tidigare i veckan om ett besök Mona Sahlin gjort i Borlänge. Företaget Romme Alpin ondgjorde sig då över att Skolinspektionen satt en beloppsgräns för vad friluftsdagar och studieresor får kosta, 100:- för friluftsdag och 300:- för studieresa. Det har medfört att många skolor valt bort slalomresor som alternativ.

Mona Sahlins svar till Romme Alpin blev: " Skolinspektionen har gjort en märklig tolkning. Det kan leda till att vi agerar i Riksdagen."
Det var annat ljud i skällan vid S-kongressen. Då betonade partistyrelsen sin oro över att vissa skolor håller sig med dyra alternativ och hänvisade till att Skolinspektionen nu lagt fast en tydlig praxis.

Är inte detta att tala med kluven tunga ? Det är väl också alla politikers dilemma. Att ständigt vara alla till lags och samtidigt vara trogen vad man själv och partiet tidigare sagt och tyckt i den aktuella frågan.