Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 4 december 2014

Ännu mera adventsljus i det politiska mörkret

 
Jag kan väl tyckas ha snöat in på advent just nu. Det verkar också vara det närmaste snö jag kommer i advent, för utanför mitt fönster ser jag bara grönt och frodigt gräs. Inte särskilt spännande.
 
Nåt som däremot är spännande i dessa dagar är den nyritade politiska kartan. Förresten, spännande är kanske att ta i eftersom den politiska retoriken, om möjligt, blivit än mera nonsensbetonad. Jag får allt svårare att ta politikerna på allvar när de alltsomoftast agerar på ett sätt som snarast är hånfullt mot väljarna.
 
Just nu gäller det att utse den syndabock som störtat Sverige i detta politiska svarta hål. Utöver detta slåss man om vilket parti som tagit ansvar för landet och vilket/vilka som agerat ansvarslöst.  Politikerna har lyckats devalvera ordet ANSVAR till noll när de leker Ansvarsleken. Positionerna verkar, trots tal om utsträckta händer, mera låsta än på länge.
 
Jag sympatiserar inte med SD:s politik men kan  ändå ha viss förståelse för att de fällde regeringens budget. Som tredje största parti vill de förstås ha inflytande. Vad man än tycker så synes det föga framgångsrikt att helt nonchalera ett parti som har 13% av väljarna. SD borde kunna neutraliseras på annat sätt.
 
Eftersom  SD vill göra extravalet till en folkomröstning om invandring så kan jag väl ändå anta att övriga partier inte ånyo lämnar migrationspolitikens planhalva tom för att helt domineras av SD. Det behövs mera än att "öppna era hjärtan" för att väljarna ska förstå vad t ex Alliansen vill. Jag tror att det är extra viktigt för både Alliansen och sittande regering att tydliggöra sin migrationspolitik för att inte helt lämna den planhalvan till SD. Sedan hoppas jag förstås att kommande valrörelse till följd av detta inte "glömmer bort" de stora frågorna som berör oss alla; jobben, skolan, vård / omsorg, klimat / miljö, jämställdhet etc.
 
Jag har  en känsla av och en förhoppning om att flera väljare än vanligt kommer att tänka "ett extra varv" innan de lägger sin röst i det kommande extravalet.
 
 
 
 
 
Spegel, spegel....

En skyddsängel är aldrig fel.

Tomtar gör sig bra som par.

Eller som en trio.

Ett hjärta vid spisen ger extra
kärlek till matlagningen.