Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 20 augusti 2010

Sexköpande sosse trotsar Mona Sahlin

Visst måste människor få göra misstag och ändå ges möjlighet att komma tillbaka till ett vanligt liv.
Ja, vad annat kan jag stå för som arbetat 34 år inom Kriminalvården. Dock, ibland måste man ta ett steg tillbaka, eller i vart fall stanna upp, för att senare kunna ta ytterligare ett steg framåt. Det synes inte en av de sexköpande Sossarna ha förstått om jag ska tro den länkade artikeln i Aftonbladet.

Oavsett vad som hänt eller inte hänt i detta s k sexköpsärende så tycker jag att det är snarast tragiskt att det i valrörelsetider mera är människors misstag än goda sidor som lyfts fram. Precis som den politiska debatten, fokusera på motståndarens tillkortakommanden, inte på dina egna goda förslag.

Kungahuset kan inte mutas - intressant !

Kronprinsessan och kungafamiljen ryms inte i lagstiftningen. Visst är väl det en intressant rättstillämpning år 2010.
Vad kan ett sådant konstaterande medföra för det allmänna rättsmedvetandet?

Nu förstår jag S idé om en butler i T-banan

I Dagens Svenskbladet ges idag förklaringen till Socialdemokraternas reformering av T-banan. I sann rättviseanda ska alla orter i Sverige få en T-bana. Tänk så häftigt att i Södra Folkavi hoppa på T-banetåget från Fjugesta till Marieberg, lämna in tvätten och hämta den torr, struken och klar efter shoppingrundan. Med tanke på mitt inlägg igår om sexköpande S-politiker så kanske nästa steg är att inrätta bordeller på de större T-banestationerna, eller kanske ambulerande bordellvagnar med tåget. Allt i syfte att skapa nya arbetstillfällen. Dessutom gäller det ju att använda tiden på bästa sätt.

Är det dags att ta Socialdemokraterna på allvar nu?

Surströmmingens beskyddare


Tanken är god. Jag menar , vad kan vara bättre än att göra allt för att rädda surströmmingen som EU vill förbjuda.
Dock är det tveksamt om handelsminister Ewa Björling lyckas omvända EU genom att bjuda EU-kommissionen på denna delikatess. Ja, delikatess för oss som vuxit upp med surströmming. Att sent i livet för första gången möta denna läckerhet leder sällan till en omedelbar kärleksförklaring. Tvärtom är min erfarenhet att jag då bara möter oförståelse. Hur kan någon äta något dylikt? Jag har försökt introducera surströmming hos många icke frälsta men aldrig lyckats riktigt bra. Det har oftast stannat vid ett test och möjligen ett sympatitest nästa år. Sedan har dessa personer återgått till kräftor som ju avnjuts ungefär vid samma tid på året.

Om surströmmingen förbjuds vill jag att vi omedelbart lämnar EU. Kan man begära personligt utträde?