Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 26 februari 2013

Förtrollad vinterdag

Idag är en sån där förtrollad vinterdag då jag får glädje i sinnet vart än blicken vänds. Jag kan ju inte gå med på Nelsons promenader med matte vintertid men jag kan njuta av att "promenera" via bilderna nedan.

Klädd för promenad med matte.

Här har visst flera gått.

Härlig vintervy.

 Energiskogsöppning.

Snart hemma igen.
Avslutar med ett sök i stenmuren. Kul.

Inte långt kvar.

Hemma igen.

Gareth Bale - Tottenham - Zlatan


Just nu lever Totteham ofta upp till sitt motto.
Så var det dags igen. För ännu ett fotbollsinlägg och för Gareth Bale att fortsätta dunka in mål för Tottenham. Igår vände dom ånyo en match i slutminuterna när West Ham besegrades med 3-2 efter 2 mål av Bale. Jag har i tidigare inlägg  lyft fram Bale som nästa stora fixstjärna och inget talar emot detta just nu.  Det här innebär oxå att Tottenham återtagit platsen som mitt engelska favoritlag vilket de senast var under 60- och 70-talen.  Cirkeln är sluten efter c:a 50 år. Då minns jag spelare som Jimmy Greaves, Danny Blanchflower, Alan Gilzean, Alan Mullery, Martin Cheavers, Pat Jennings m. fl. Pat Jennings som 1986 spelade VM-match mot Brasilien på sin 41-årsdag.

Det är ofrånkomligt att  jämföra Bale med t ex Zlatan. Dom håller båda högsta internationella klass och är båda viktiga för sina resp. lag. Dom är dock olika som spelartyper då Zlatan är mera av en lirare medan Bale är en hårt arbetande striker. Hur bra dom är avgörs mycket av vilken omgivning de spelar i. Och för Zlatans del mycket av vilken sida han vaknat på då han verkar vara mycket mera av en humörspelare.