Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 23 december 2014

Sveriges främste idrottare


På Roland Garros grus vann Björn Borg sex titlar
i Franska öppna.
DN har utsett Sveriges främste idrottare genom tiderna. Det blev Björn Borg. Vad jag tycker om det? Jo, jag tycker att det är ett bra val. Men visst, det finns flera som aspirerar på titeln "Bäst genom tiderna". T ex Ingemar Stenmark ,  Zlatan Ibrahimovic eller J-O Waldner. Så här ser hela listan ut. Här tycker vi förstås olika beroende på hur idrottsintresserade vi är och vilken som är vår favoritidrott. Vem tycker du är den bäste?
 
Stenmark och Borg kunde ju få hela Sverige att stanna upp och många är vi nog som kommer ihåg vad vi gjorde och var vi befann oss vid någon av deras bragder. När det gäller Björn Borg så kommer jag särskilt väl ihåg när han som 18-åring vann sin första Grand Slam-titel. Franska öppna i Paris 1974, mot spanjoren Manuel Orantes. En match där Borg vände 0-2- underläge till  vinst med 3-2. Jag lyssnade på matchen i bilradion då jag just den dagen var på väg hem de knappa 60 milen till Sollefteå  efter att ha avslutat mitt andra  läsår i Uppsala.  Jag kommer ihåg exakt var jag stannade och avnjöt mitt medhavda fika samtidigt som jag lyssnade på matchen.De va tider de.