Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 14 december 2008

Lucia i Kräcklinge kyrka

Fantastiskt trevligt Luciafirande i Kräcklinge kyrka med småtomtar, barnkör, ja allt vackert som hör Lucia till. Vid efterföljande fest så fick Erik en bamsegodispåse av Tomten, han fick träffa Lucian som heter Hanna och Farmor köpte lotter och vann ett vackert fågelbord inkluderande en säck med fågelfrö.

Farfar Steve hade så bråttom vid avfärden till kyrkan så han glömde käppen kvar hemma på elmoppen och eftersom rullstolsväglaget dessutom inte var det bästa så var han bara med i kyrkan och satt sedan i bilen och väntade.

Det här är vad jag kallar en lyckad dag även om V65 inte heller denna gång gav något klirr i kassan.

Det viktigaste är dock uppnått. Erik har fått vara med om nya upplevelser som han med glädje kan bära med sig genom livet.

korvgrillning ute

Det blev korvgrillning ute med björkved i Farmors supergrill.
Nu blir det en kort vilostund innan det är dags för avfärd till Lucia i Kräcklinge kyrka..

En härlig vintersöndag

Talgoxe och blåmes dominerar fortfarande. Nötväckan har också hittat fram. Den är lustig att se när den klättrar nerför stammen med huvudet före. Jag får fortsätta min väntan på den första domherren.


Buddha har samlat mod och vågar sig på en snabb visit i snön. Ja, så länge matte är ute och skottar och ger honom trygghet. Sedan är det snabbt in i hemmets lugna, varma vrå.


Farmor och Erik förbereder just nu frukost som till skillnad från vardagsfrukosten också skall inehålla kokt ägg och rostat bröd med ost och marmelad.


Efter frukost blir det lek ute i snön en stund.


Till lunch vill Erik att vi grillar korv i kakelugnen. Då blir det så förstås.


Senare idag ska vi på luciatåg i Kräcklinge kyrka. Detta följs av barnfest i Kräcklingegården.

Hinner vi hem så blir det V65 från Solvalla och hopp om klirr i kassan.

Sedan börjar söndagen att lida mot sitt slut. Erik vill säkert också hinna med att rocka med Farmor innan det är dags för sängen.