Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 1 november 2015

En blåsning

Vår nya stora postlåda ekade tom igår.

Igår morse när jag åkte ner till postlådan för att hämta tidningen så blev jag påmind om att jag numera är en bekymmerslös pensionär. Lådan var nämligen tom. Ingen tidning, aj, aj, aj. Besviken och lite förgrymmad åkte jag hem och mejlade  till distributören att vi saknade tidningen. När jag tryckte på sändknappen för mejlet så hörde jag D:s glada skratt när hon talade om för mig att det var helgdag och att det därför var utgivningsfri dag vilket hon just upptäckte när hon läste tidningen i sin telefon. 

Helgdag, inte noterar jag sådana trivialiteter. Som pensionär och alltid varande här hemma på Getingstorp så är det bara dagar som går.  Riktigt så illa är det ändå inte, jag skiljer fortfarande på vardag och helg. T ex har vi papperstidningen bara fre-sön. Kanske därför det känns extra surt att den då uteblir en dag. 

Jag kom dock snabbt över besvikelsen över den uteblivna tidningen då jag i stället för att läsa tidningen ägnade tid åt att göra V75-tipset.  Innan detta så åt D och jag vår helgfrukost. Nej, det gick inget vidare på V75, men jag kommer igen nästa lördag. Sooner or later så.... 

Nu ska jag åka ner och hämta söndagstidningen. 


På väg hem med oförrättat ärende. Det var en riktigt
skön morgon så jag njöt ändå 
av moppeturen.