Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 30 januari 2014

Idrott och politik


Tittade igår på Uppdrag Granskning som handlade om hur Ryssland, utnyttjat, bedragit och misshandlat gästarbetare som jobbat med förberedelser och uppbyggnad av anläggningar inför OS i Sotji. Många har fått jobba under vidriga förhållanden och för att slippa betala deras löner så har de gripits och skickats åter till sina hemländer. Varför fick Ryssland OS?

Ishockey-VM arrangeras senare i år av Vitryssland, ett annat land inte känt för att ta särskilt allvarligt på frågor om mänskliga rättigheter. Journalister som är ackrediterade måste nu söka specialtillstånd för att få skriva om annat än ishockey. Varför får Vitryssland arrangera ishockey-VM?

Vad som händer i Ukraina i dessa dagar är väl bekant. Ukraina som 2012 fick arrangera fotbolls-EM. Inget synes ha blivit bättre i landet av att de fick denna möjlighet. Varför fick Ukraina arrangera fotbolls-EM?

2022 ska Quatar  arrangera fotbolls-VM. Varför......?

VARFÖR ska stora idrottsevenemang få arrangeras av länder som oupphörligen kränker mänskliga rättigheter. De enda som gynnas är de redan välbeställda och dessa länders maktelit.