Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 9 september 2010

Miljöpartiet på väg mot upplösning?

Det råder vitt skilda meningar inom Mp hur man ska agera för att begränsa SD:s inflytande. De regionala ledarna synes vara öppna för ett samarbete med Alliansen medan de centrala ledarna är helt avvisande till detta.

Det här är inget bra sätt att svetsa samman partiet inför valspurten. När dom dessutom misslyckats med att föra upp miljöfrågorna på agendan i valdebatten så är det säkert många väljare som undrar vad en röst på MP är värd.

Utbildningsutbud vs arbetsmarknad

Jag läser en intressant debattartikel i SvD , skriven av representanter för Young Role Models in School. De pekar i artikeln på den diskrepans som råder mellan utbildningsutbud och faktisk arbetsmarknad.

Jag tycker att det är en intressant vinkling och visar ännu en gång hur kortsiktigt politiker tänker, inte minst i valtider då snabba resultat är guld värda.

Nya utbildningssatsningar kan mycket väl motsvara ungdomars intressen just nu men viktigast är ändå att utbildningsutbudet motsvarar den förväntade arbetsmarknaden när utbildningen är fullföljd.

Vikten av en bra skola och ett utbildningsutbud som motsvarar arbetsmarknadens behov av kompetens kanske vore något för Jan Björklund att fokusera på i stället för det eviga tugget om betyg, skolk och ordning och reda.

Framtiden börjar som sagt i klassrummet.