Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 4 augusti 2011

SJ har helt spårat ur

Sj spelar i en egen division och behöver inte riskera nedflyttning men kämpar ändå stenhårt vidare för att varje dag slå nya rekord i dåligt omdöme och kundfientlighet. Efter skandalen med den i Kumla avkastade 11-åriga flickan igår så upprepas galenskapen idag när en ung kvinna kastades av ett tåg utanför Stockholm efter det att konduktören bestämt att hon inte fick åka vidare med MITT tåg.

Det här är på alla sätt tragiska händelser. F f a för den drabbade resenären, för medresenärerna, för SJ:s renomme (det som nu finns kvar), för konduktören ifråga, för alla andra konduktörer och SJ-anställda. Ja, för alla.

Hur utbildar SJ sina konduktörer? Och vilken typ av människor söker man till dessa befattningar? Omdömeslösa individer som gillar känslan av att känna och få uttala : "det här är MITT tåg, nu packar du ihop dig och går av mitt tåg ". Det får väl ses som en tillfällighet att de båda nu aktuella konduktörerna är kvinnor då det säkert finns lika många omdömeslösa män i denna yrkeskategori. Men varför kan denna omdömeslöshet frodas i SJ? Beror det på en ovanligt usel arbetsgivare, eller...

Jag bara undrar?

Och, vad tycker ägaren, svenska staten? Och ännu viktigare, vad tänker ägaren göra? Nu räcker det inte längre med politiskt mummel om ursäkter och ersättning, nu måste det till krafttag.

Så här står det bl. a. att läsa på SJ:s hemsida:

-Vision
Alla vill ta tåget!
-Affärsidé
Effektivt och miljövänligt resande
-Kärnvärden
Framåtanda, Omtanke och Ansvar
-Mål
Modernt, lönsamt, kundnära och hållbart reseföretag

Fan trot.

Kvällsarbete

Den intensiva värmen fortsätter och med allt större känslighet för dylikt väder så får jag förlägga mina utesysslor till kvällen när solen försvunnit bakom skogen. Det innebär att det i kväll blir till att äntra min åkgräsklippare för att klippa gräset. 3 timmars kvällsjobb känns faktiskt rätt lockande när jag återkommande kommer att mötas av svala vindpustar.
Viktigt dessutom är att ha fint till på lördag då vi har vår traditionella familjekräftskiva och tomten behöver vara i trim för barns och vuxnas lekar.
Här syns så långt gräset blivit då Nelson och matte nästan får pulsa fram i högt gräs. Kan man pulsa i gräs eller gäller det bara snö? Ett märkligt ting med vår gräsmatta är att oavsett hur varmt och soligt det är så är den alltid grön och frodig, aldrig en gul eller bränd fläck. Det beror nog på att vi bor på en utvald plats på jorden där allt frodas och växer, både grödor och människor. Gräsmattans frodighet kan förstås oxå bero på att gräsklipparen slår sönder och finfördelar allt gräsklipp så att allt går tillbaka till jorden.

Visst vore det lockade med ett dopp i poolen men för min del är detta aldrig aktuellt. Nu har vi dessutom dragit över poolskyddet så att inget oönskat händer när det blir många barn i rörelse.
Pool är ett oerhört överskattat inslag tycker jag.Det beror förstås en del på att jag inte kan nyttja den men även om jag kunde så är det inte vid många tillfällen den kan nyttjas på dessa breddgrader. Dessutom så kräver den ett evigt rengörande, klorerande och vattenpåfyllande. Utöver det så har all utrustning till pooler ett ordentligt överpris, mycket beroende på en monopolliknande marknad där konkurrens är i stort sett obefintlig. Men visst, några får ju alltid några njutbara stunder under sommaren. Stunder som uppskattas desto mera.