Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 29 augusti 2010

Jobbcoacher utbildas till charlataner

Har nyss sett ett program benämnt "Jobbcoacher" på SVT2 och är snarast bestört. Jag hade under den timme programmet pågick svårt att tro att det var allvar. Något så falskt och spekulativt trodde jag inte skulle uppdagas i detta sammanhang.
Är det verkligen möjligt att Arbetsförmedlingens jobbcoacher rekryteras och utbildas på detta sätt?

Korkad Wallenbergare = "Poker" - Aha!

Ja, vad ska man säga och tycka om Wallenbergssfärens förmåga till tydlighet. Stavas det rufflare eller fifflare? Jag påstår att det är valfritt.

Farligt att sluta tänka

Visst är det bra och nödvändigt med regler och rutiner i ditt arbete. Men det är inte bra när regler innebär att du själv slutar tänka. Läser om ett praktexempel på detta från Axelsbergs vårdecentral. Jag vill ju gärna tro att jag har tur om jag drabbas av plötslig sjukdom utanför en vårdcentral och en person i omgivningen genast tar sig an mig och påkallar vårdcentralens uppmärksamhet. Det här förutsätter förstås att personalen på vårdcentralen har förmåga att tänka själv. Att man inte låter sin yrkesroll radera ut sig själv som människa.