Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 19 december 2014

The more, the merrier.

Julgranen i glasverandan är det första som möter
våra gäster.


Nu börjar den där riktiga julstämningen ta form. Alla julklappar till barn och barnbarn är köpta och inslagna. D har gjort alla matinköp inför julen och nu är hon i full färd med att laga all mat som hör julen till. En hel del vegetariska alternativ eftersom vi är några som föredrar detta. Att julgranen redan är klädd ser du på bilden ovan.
Vi är en liten familj i grunden, D och jag, Nelson och Sigge. På Julafton blir vi dock flera. Häromdagen var budet 17 personer  till julbordet. Nu vet vi att det blir minst 19, kanske 24. Vi får se.  Alla är välkomna. Se rubriken.

Allt detta innebär förstås att D har fullspäckat program fram till Julafton, men hon trivs bäst när det är full rulle. Kanske för att hon har det så för det mesta. Men mest för att hon bara är sån. Mina insatser är som vanligt begränsade numera och består mestadels av glada tillrop. Och många julkramar förstås. Nån extra present ser jag också till att D får.