Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 9 december 2016

Klockrent? 2 - Nej, inte ens rumsrent


Det här inlägget platsar definitivt inte under rubriken "Klockrent" då det inte innehåller något som är vare sig fyndigt, elegant eller välfunnet. Nej, det som rapporteras ha hänt på Stockholmspolisens julfest i fredags andas snarare motsatsen 


Bildresultat för svensk polis
Stockholmspolisen ska nog nöja sig med
saft och kaka på julfesten
Jag ser i den artikel jag länkar till att somliga vill se julfestbeteendet som en protest mot ledningen och den krisartade situation som Polisen befinner sig i. En märklig protest må jag säga.
Polisen borde i dessa dagar göra allt de kan för att bättra på sitt rykte med tanke på den kritik de utsätts för. Men, ................. Ja, vad är det som sker?

Visst är väl Polisens uppgift att upprätthålla lag och ordning, att minska brottsligheten och bidra till att öka människors trygghet? Känner du dig tryggare efter att ha läst detta?

PS Jag inser förstås att julfestbeteendet inte är nåt som varje enskild polis ställer upp på, men risken med julfester som denna är att det drar vanära över hela poliskåren. Vanära är inget du lätt återställer och vänder till respekt. Respekt är något som måste förtjänas. I fredags blev uppförsbacken för svensk polis ännu brantare.