Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 12 juni 2013

Svart i rutan i grekisk TV


Så här såg det ut i grekisk TV vid midnatt.


Vid midnatt slutade grekisk statlig radio och TV att sända  som ett led i besparingarna.  2.500 personer stod plötsligt utan jobb. När jag igår hörde nyheten hade jag först svårt att ta den på allvar, men det är bara att konstatera att allt kan hända i krisens spår.

Att åtgärder som dessa kan tas till i Grekland har förstås oxå sin orsak i hur illa mycket har skötts genom åren. Inte minst verksamheter som drivits i offentlig regi.

Bl. a. flöljande påstås om grekisk TV: -– ERT kostar tre till sju gånger så mycket att driva, jämfört med andra tv-bolag. Personalstyrkan är fyra till sex gånger så stor som hos andra bolag. Dessutom är tittarandelen låg, omkring hälften så stor som hos ett normalstort privat tv-bolag. Är detta sant så är åtgärden mera förståelig. Men det känns ändå något skrämmande att stå utan ett public service- alternativ. Sett ur ett demokratiperspektiv.