Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 19 juli 2011

Fruntimmersveckan

Den vädermässigt nyckfulla Fruntimmersveckan tvingar oss till inomhusmåltider. Jag hoppas på en ljusning med uppehåll så att jag även kan klippa gräset innan helgen.Dagens lunch bestod av smörtstekta pannkakor på Bergaägg och därtill hemgjord drottningsylt.Mums!

Dags att avkriminalisera narkotikamissbruk

Jag skrev för en tid sedan ett inlägg på rubricerade tema och uttryckte då osäkerhet över vad jag själv tyckte.
Jag trodde att debatten kring ämnet skulle komma igång när Global Comission On Drug Policy släppte sin rapport. Men icke, märkligt tyst har det varit. Idag läser jag dock en debattartikel som tar ställning för avkriminalisering.

Jag blir själv allt mera positiv till en avkriminalisering av missbruket, inte minst av omtanke om de människor som fastnar i missbruk och behöver vård i s f straff. Dessutom borde det idag finnas en insikt om att det inte är narkotikapolitiken som avgör huruvida människor missbrukar narkotika eller inte. Avgörande för detta är i stället de sociala klyftor och den utslagning som följer av t ex arbetslöshet.
Som debattartikelns författare skriver så borde Sverige åtminstone våga sig på att göra begränsade försök för att vinna ytterligare kunskap och erfarenhet.