Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 29 november 2008

Bo på landet vs storstan

08.20 Vaknar efter en god natts sömn. Adventsstjärnor och adventsljusstakar lyser, förutom här inne, i så väl gäststuga, trädgårdsförråd som verkstad. Underbart ! Julstämning !

09.30 Helgfrukost. Innebär förutom youghurt, musli och kaffe även kokt ägg ( direktköpta från Berga ägg ) och en rostad med ost och marmelad. Läsning av NA och DN ingår förstås också i frukosten.

12.15 Oj då, är klockan så mycket. Snabb bilfärd till Fjugesta. Hämtar ut ett postpaket på Fjugesta Järn&färg (HD-box till nya platt-TV:n ), hämtar beställda drycker på Systembolaget , handlar diverse varor på Granngården och ICA och kastar glas&tidningar. Allt detta avverkas på en timma, på en lördag. Försök med det ni som bor i storstan.

13.15 Vi avslutar med en biltur i omgivningarna och åker på några för oss tidigare helt okända vägar. Spännande och inspirerande och dessutom hittar vi tallris, enris, mossa och dylikt som behövs till alla advents- och juldekorationer.

15.15 Hemma igen

17.00 Jag undfägnas en underbar Indieninspirerad middag.

18.00 V75, tyvärr ingen lycka idag . Halmstad nästa vecka.

I morgon tänder vi första ljuset och då kan vi väl säga att JULEN är på G !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar