Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 12 mars 2009

EGO-Annika Falkengren sviker kvinnor i karriären

Annika Falkengren ger följande intelligensbefriade förklaring till varför hennes årslön höjts från sju till nio miljoner kronor.
- Min ersättning är i dag lägre än vad den tidigare hade kunnat bli, skriver Falkengren.
Det börjar närma sig rekord i stupiditet att avge en sådan förklaring. För vad hade saker kunnat bli om inte den ekonomiska krisen slagit till. Styrelseordföranden Marcus Wallenbergs förklaring till det nya lönesystemet, där höjningen enligt honom innebär en sänkning, ligger på samma stupiditetsnivå..
Jag blir extra besviken på Annika Falkengren som framgångsrik kvinna. Hon platsar inte längre som en förebild för kvinnor som satsar på karriär. Hon är uppenbarligen också bara en produkt av EGO-kulturen inom finansmarknaden som präglas av girighet och noll inlevelseförmåga. Fy f..n !

3 kommentarer:

 1. Hej Steve!

  Det verkar som att ju högre chef man är ju mera korkad får man vara.
  Inte har väl Annika F (står kanske för fiasko) ha utfört ett bra arbete med tanke på SEB behov av pengar?
  Hörde igår Jan Emanuel försöka förklara sig på radion och berättade hur varmt han blev mottagen i riksdagen. Klart som f.. dom är ju lika hela bunten!

  Skönt att det går mot vår och midsommar så att vi också kan gå in i dimman!

  MVH.
  RolleP

  SvaraRadera
 2. men vi väljer en skir och mera transparent dimma än den ogenomträngliga tjocka som finansmarknaden befinner sig i. Det är ändå en fördel att åtminstone ha en aning om vad som pågår i omgivningen.

  SvaraRadera
 3. och ibland är det inte ens dimma som vi går in i utan bara lite dis.

  Den tjocka dimman som finansvärlden finner sig påminner mera om smogg. Läste på text-TV att Wallenberg var nöjd med Annikas sänkta lön bara 9 isället för möjliga 12 milj. i årslön, vilken uppoffring!

  SvaraRadera