Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 29 mars 2009

Skidskytte vs fotboll ?

Helena Jonsson gjorde ”det omöjliga”.
Efter en suverän avslutning vann hon den totala världscupen - med minsta möjliga marginal. Duellen mellan Helena Jonsson och Kati Wilhelm i den sista världscuptävlingen i ryska Chanty Mansijsk blev precis så dramatisk som väntat.
16 poäng skiljde mellan rivalerna inför masstarten, och de båda följdes åt loppet igenom till det sista skyttet - där allt kom att avgöras.

De slutade båda på totalt 952 poäng, men då Jonsson vunnit en världscupseger mer än Wilhelm den här säsongen gick totalsegern till 24-åringen från Helgum.

Söker du en TV-sport med raffinerad spänning, ja då ska du titta på skidskytte. Jag fann större tillfredsställelse i dagens skidskytte än gårdagskvällens VM-kvalmatch Portugal-Sverige. Det är svårt att bli upphetsad av en match där dom stora "lirarna" heter Olof Mellberg och Daniel Majstorovic. Även om också jag imponerades av fram för allt Majstorovic.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar