Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 23 mars 2009

Vad står LO för ?

Rubricerade fråga är befogad.
Så här presenterar sig LO på sin hemsida: LO är ett samarbete mellan femton svenska fackförbund. Vi är undersköterskor och bilmekaniker. Vi jobbar i restauranger och vi står i butiker. Du hittar oss på skolbespisningar, på dagis och i fabriker. Totalt är vi 1,7 miljoner människor. På sätt och vis kan man säga att vi finns på nästan varenda arbetsplats i landet.

I facket jobbar vi tillsammans för ett bättre arbetsliv. Vi förhandlar med arbetsgivarna om löner, arbetsmiljö och arbetstider. Och vi arbetar också för en bättre framtid för oss arbetare. Här hemma och över hela världen.

Solidaritet och rättvisa är ord som betyder mycket för oss. En del säger att ensam är stark, och visst kan det ibland vara så.

Men om en människa är stark - vad är då inte många tillsammans?

Jaha, och vad är innebörden av dessa vällovliga och vackra ord sett i skenet av LO-ordförandens underlåtenhet att agera i styrelsesammanhang där hon har en position som representant för den svenske arbetaren.

LO uttytt står ju för LandsOrganisationen i Sverige men om jag bara relaterar till LO:s ledning så skulle LO lika gärna kunna uttydas Lomhörda Oduglingar eller för den delen Loosers&Outsiders.
Wanja Lundby-Wedin har inte bara låtit guld regna över AMF:s förre vd, Christer Elmehagen.
LO-basen har även godkänt ett pensionsavtal för AFA Försäkrings förre vd Torgny Wännström, 62.
Värde: minst 36 miljoner.
AFA Försäkring ägs av Svenskt Näringsliv, PTK och LO.
Avslutar med en bjudning från AMF. Visst är det en ödets ironi att AMF:s egen slogan lyder ”Lite mer att leva för”. Det var ju just detta den förre vd:n Christer Elmehagen fick eller snarare i hans fall "Mycket mer att leva för".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar