Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 30 maj 2009

Gyllene stunder i vardagen; äta ute, klippa gräs, plantera och planera

Äntligen var det åter dags för en ätauteupplevelse . Vår trädgård, som i dessa dagar genomgår en total förvandling, fick igår kväll vara plats för färska räkor, en frisk grönsallad, vitt sydafrikanskt vin, Pridelands (nr 2008), nybakat bröd och en god roquefortost. Det är en läcker kontrast mellan den kyliga sältan i räkorna och den mustiga smaken hos roquefortosten. Buddha och Nelson gjorde oss förstås sällskap. Buddha begiven på räkor, Nelson enbart coolt kollande på vad vi företog oss. Efter en sån kväll smekt av den nedgående solen så sover man gott.

Idag är det dags att för andra gången i år äntra åkgräsklipparen. Darlingen kommer säkert att plantera nyinförskaffade växter och fundera över den slutgiltiga utformningen av växthuset vi ska låta bygga. Spännande ! Efter 3 timmars färd på åkgräsklipparen i strålande solsken så blir det skönt med en svalkande dusch.

I kväll kan jag se fram emot ännu en utemiddag, denna gång i grekisk skepnad. Det blir grillade grekiska färsbiffar med bulgur, en fräsch sallad och tzatsiki därtill. Middagen föregås av en ouzo och till maten dricker vi förstås Retsina, det underbara grekiska vinet som smakar kåda, doftar tallbarr och kåda och är en sann njutning riktigt väl kylt.

1 kommentar:

  1. Kul att höra hur det går för er! Vilka härliga stunder ni har med gott för både själ och smaklökar i er blivande nya trädgården! Spännande!

    Ha det gott!

    Camilla

    SvaraRadera