Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 21 januari 2010

Trav när det är som sämst

Jag skrev i inlägg den 17/1 positivt om trav efter en elegant styrning av Robert Bergh på V75 i lördags.
Efter gårdagens V64-tävlingar på Solvalla vänder jag på kuttingen. I V64-1 kördes andrahandfavoriten O.U.Glide av Ulf Ohlsson, en pinsam körning som knappast lockar mer publik till travtävlingar. Ulf Ohlsson kastade in handduken direkt och smög ner i 4:e inner då han hamnade utvändigt ledaren från start. Visst, jag kan förstå att somliga hästar inte går bra i dödens men att bara ge upp när starten gått är ändå ett otyg.

Allt för många lopp är idag slut direkt efter start, allra helst om favoriten kommit till ledningen. De mest välmeriterade och välrenommerade kuskarna styr loppen helt och hållet och tävlingsmomentet blir allt mera urvattnat.

En annan aspekt på detta med att de mest kända kuskarna dikterar villkoren är den underdånighet som journalisterna visar vid intervjuer. Efter gårdagens fiaskostyrning av Ulf Ohlsson i V64-1 så ställdes inte ens en fråga till honom varför han valde att direkt ge upp loppet. Nej, det blev en undergiven intervju när han senare vunnit ett lopp.

Vad kan publikbortfallet på travbanorna bero på?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar