Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 2 mars 2010

Min tro på samhället urholkas allt mera

När mamman inte infann sig på Arbetsförmedlingen dagen efter att hennes 18 månaders son avlidit så slog Försäkringskassan till och nekade sjukpenning. Obönhörligt. Regler är regler, punkt slut.

Ja, längre sträcker sig inte omsorgen om den enskilde individen i dagens Sverige. Ett antal av den nuvarande Regeringens partier poängterar ju ständigt att man värnar den enskilde individen. Någon företrädare för dessa borde stå upp till försvar när händelser liknande denna ständigt uppdagas. Om inte annat bör man stå upp för att skämmas.

Det är ändå politikerna som stiftat regelverket, även om dom snabbt brukar skylla ifrån sig på handläggande myndighet. Inte minst gäller detta socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson. Att sedan Försäkringskassans företrädare saknar förmåga till eget tänkande är bara att beklaga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar