Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 1 juni 2010

Det går att besegra Försäkringskassan

I denna artikel ges ett exempel på att Försäkringskassan går att besegra.

Det är egentligen sjukt att behöva tala i termer av besegra när det gäller en medborgares mellanhavanden med Försäkringskassan. Tyvärr har det gått så långt så att du som sjuk inte kan påräkna stöd och hjälp från Försäkringskassan utan du ska vara beredd på strid. Hur många orkar med det?

Skamligt är ordet för att beskriva Försäkringskassans tolkning av de redan människofientliga sjukförsäkringsreglerna personifierade av socialförsäkringsutskottets ordförande Gunnar Axén (M) och Socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson (M).

Det är väl inte en slump att M-företrädare innehar just dessa poster. Moderaterna har aldrig varit särskilt duktiga på att förstå enskilda människors särskilda behov. M lever ju efter devisen "den starke överlever alltid" och den sjuke är som bekant inte alltid så stark. M en, lite svinn får man räkna med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar