Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 3 augusti 2010

Major Björklund kör vidare på disciplinlinjen

Skriv in skolk i betygen är skolminister Jan Björklunds senaste påfund för att visa handlingskraft i syfte att förbättra den svenska skolan och elevernas studieresultat.

Hjälper detta? Nej, inte som en isolerad åtgärd. Det viktigaste måste vara att de vuxna som finns i skolan tar sitt ansvar och uppmärksammar elever med problem. Skolkar du har du problem. Med vad ? Ja, det kan vara i skolan, i hemmet eller annat som du inte klarar av att lösa på egen hand. Att då i efterhand ha x antal skolktimmar inskrivna i betyget är knappast till hjälp.

Självklart är det inte ok att skolka men det måste till lösningsinriktade åtgärder för att komma till rätta med skolket. En första åtgärd när elever skolkar är att läraren pratar såväl med eleven som med elevens föräldrar. Då kan man ha något att stå på för att gå vidare och hitta en lösning.

Major Björklund !: LEDIGA!

1 kommentar:

  1. Ja, man kan inget annat säga än att förslaget är korkat!

    SvaraRadera