Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 4 november 2010

Polisen, hallå, hallå !

Den gångna helgens bomhot/terrorhot mot Göteborg kan ha fått Polisen att tappa greppet då det nu synes möjligt att något gripande skett av misstag, eller i vart fall på ett mycket mera våldsamt sätt än vad som kan försvaras. Synnerligen allvarligt om så skett.

Visst är det skrämmande med bomb- och terrorhot men det räcker väl om den vanlige medborgaren blir byxis. Av Polisen måste vi kunna kräva mera. Polisen har ju i allt större omfattning inrättat specialenheter för olika typer av brott. Så även på detta område kan jag anta. För dylika uppdrag krävs rimligen särskild utbildning så väl som personlig lämplighet. Det är ju inte så lyckat om man skickar den cyklande kvarterspolisen för att hantera bomb- och terrorhot.

2 kommentarer:

  1. Polisen har ökat bevakningen av all post här i Athen, sedan brevbomber har landat på flera ambassader och några har exploderat. Det är valtider här i Grekland och på söndag går grekerna till lokal- och landstingsval. Vissa grupper vill visa att man finns. Polisen vill också visa att man finns och gör något. Det är inte lätt att visa handlingskraft i Grekland idag, när mycket står stilla.

    SvaraRadera
  2. Inga brevbomber i Göteborg, inga bomber, ingenting.
    Finns inte en terrorist så långt ögat kan nå om man bortser från polisen, nationella insatsstyrkan och den nakendansande piketstyrkan.

    SvaraRadera