Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 20 januari 2011

Bonusgalenskapen allt mera obegriplig

Investors vd Börje Ekholm har trots klena resultat lyckats få 110 mkr i bonus. För vad? Ja, läs denna artikel så får du se om du förstår bättre. Jag begriper i a f ingenting.
T.ex. visste jag inte att substansrabatten är så avgörande för det ekonomiska resultatet. Substansrabatten??? Jaså, den. Varför har ingen talat om det tidigare?

1 kommentar:

  1. Jadu Steve, alla otroliga bonusar som betalas ut till höger och vänster, ofta till folk som t.o.m gjort ett riktigt dåligt jobb är verkligen ett kapitel för sig. 110 milj kr från ett företag som går dåligt. Mystiska saker pågår allt lite här och var...inte bara här i Grekland minsann...
    Var tvungen att slå upp det där ordet, substansrabatt...har aldrig hört talas om det tidigare. Det är skillnaden mellan företagets tillgångar och företagets börsvärde. Företaget värderas då mindre på börsen än vad det har i tillgångar=inte bra alls!(Annars skulle man ju tycka det vore bra med rabatt! :) )
    Ha en trevlig kväll!

    SvaraRadera