Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 11 januari 2011

Ibland måste tråkiga beslut tas


Här sitter vår Buddha på en av sina många favoritplatser. Just här sitter han och väntar på att matte och Nelson ska komma tillbaka från postlådan.
Här har han parkerat in the Belfast sink och väntar antagligen på att kranen ska öppnas så att han kan få en slurk vatten.Här på en annan favoritplats i köket. Här ser man ännu inget av den ögonsjukdom han drabbats av och som tyvärr inte kan botas. Vi hade idag tid för bortoperation av vänster öga men vi har märkt att även höger öga verkar drabbat. Det visade sig vid undersökning vara så illa och vi kan inte tänka oss att Buddha ska leva här ute på landet och vara helt blind vilket blir fallet när även höger öga måste tas bort. Vi har därför, efter samråd med veterinären, beslutat att avstå alla operationer och ta hem honom för sin sista tid i vår familj. Vi har redan bokat tid för att ta bort honom. Därefter kremerar vi honom och förfar med askan på sätt som vi finner lämpligt.Här har Buddha hittat en skön plats på en fönsterbräda bakom hörnskåpet inne i växthuset. Här har han fått låna Nelsons korg.Dags att fira midsommar.Skonsammare för tassarna att gå på de runda kantstenarna än på gruset.Sitter på mattes och husses tjusarbänk och bara njuter. Perfekt kontroll härifrån. Här slinker ingen obemärkt förbi.Ligger i växthuset och spanar ut, antagligen efter matte.Buddhas alldeles egen sten i centrum mellan gäststugan, vedboden och växthuset. Dessutom med totalkoll på dörren i planket ut mot skogen.

5 kommentarer:

 1. Måste kännas tungt och jobbigt... Men det är ju bättre än att han får lida. Tänker på er! Kram, Linn.

  SvaraRadera
 2. Linn
  Visst, omtanken om Buddha har prio 1. Tack för omtanken.Kram

  SvaraRadera
 3. Åh, jag förstår precis hur det känns Steve... En kär familjemedlem, om än "bara" en katt eller en hund, som måste tas bort. Det gör ont!!

  Men vackra minnen och kort har du alltid kvar!

  Allt gott!
  (Minus 31 grader idag...)

  SvaraRadera
 4. Anita
  Minus 31, huvaligen.Hoppas att Jonna har rejält med ved inne. Så glad jag blir av att "möta" en ungdom som henne.

  SvaraRadera
 5. Ja, jag blev också så glad att göra Jonnas bekantskap! Jag känner igen mig så mycket i henne när jag var ung. Jag åkte ofta upp till min familjs sommarstuga i Fängsjö. Eldade och skottade. Ingen elektricitet. Men sååå jag njöt!!

  Jag hoppas också att Jonna inte har frusit i natt..

  SvaraRadera