Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 26 februari 2011

En ny familjemedlem

Sigge är äntligen hemma hos oss.
En underbar liten kille av rasen brittisk korthår.
Han kommer från 
Katthagens katteri.
N

Sigge får ha sin matplats en våning upp från golvet
så att inte 
Nelson tar fel och äter upp Sigges mat. 
Det är viktigt att Sigge vet var han har sin toa så den visade vi honom direkt. Vi har låtit bygga ett litet toahus till honom så att han kan få vara ostörd. Dessutom så passar toahuset bättre in i vår innemiljö. En tråkig plastlåda går förstås inte för sig i en så väldesignad miljö. Som du förstår så är våra basfärger grått och vitt.

Sigge är en frimodig liten kattkille. Han bekantade sig snabbt med med Nelson som var väldigt ivrig när Sigge kom. Som vanligt så var Nelson nöjd när han fått hälsa och återgick snabbt till att sova. Sigge var helt lugn och verkade tycka att Nelson är en juste storebror. Jag trodde att Sigge skulle få problem att ta sig fram i vårt hus där t ex dom gamla trösklarna är mer än en dm höga. Men icke, han tog sig lätt över dessa och kunde gå på egen upptäcktsfärd i sitt nya hem.

Han fick i natt vara i vårt sovrum så att han inte skulle känna sig övergiven. Eller var det för mattes och husses skull. I vilket fall så var det underbart att vakna i morse med lilla Sigge liggande mellan min och D:s kudde. Hur han kom upp i sängen? Jag vet inte, men förstår att jag inte behöver oroa mig för att han inte klarar sig själv.

Jag låg kvar extra länge idag bara för att få njuta av Sigges sällskap. Ett av de mest vällustiga ljud jag vet att lyssna till är när en katt spinner. Sigge han spinner så det dånar. Det dånar så jag somnar om bara av detta. Nu får matte och Sigge ligga kvar så går jag upp och förbereder helgfrukost och ger Nelson mat.

Jag tror att Buddha sitter i sin katthimmel idag , spinner och med glädje tittar ner på oss.

Du som läser min blogg kommer förstås att få följa Sigges vidare liv hos oss här på Getingstorp.

8 kommentarer:

 1. Åh, vilken sötnos!

  Mina katter har hetat Micke och Smulan... Smulan kunde jag bara behålla en kort tid. Våra hundar accepterade henne i n t e! Men Smulan lever fortfarande gott ute på landet - så jag vet att hon fick det bra! :)

  SvaraRadera
 2. Åh så söt han är! Grattis till nya familjemedlemmen - äntligen hemma alltså!
  Otroligt fint och smart med det lilla toaletthuset för Sigge! Får jag låna bilden och sätta in i min blogg? Givetvis ska jag länka till din sida isåfall!

  SvaraRadera
 3. eva i aten:
  - Tack. Självklart får du låna bilden

  SvaraRadera
 4. Grattis till nya familjemedlemen !
  Sigge har det verkligen bra hos er med eget toahus och egen matplats.
  Mvh.Marja-Lisa.

  SvaraRadera
 5. Marja-Lisa:
  Tack. Sigge ser ut att stortrivas hos oss och kommer jättebra överens med Nelson.

  SvaraRadera
 6. Jag snor idén om toahuset på direkten. Har funderat länge på att bygga ett och nu fick jag inspiration. Tack!

  SvaraRadera
 7. Bland annat: Välkommen! Lycka till med bygget.

  SvaraRadera