Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 17 februari 2011

Har Maud Olofsson flera bra eltips?

I Sverige dras medvetet ner på driften av kärnkratsreaktorer under den kallaste årstiden. Med påföljd att elpriserna rusar i höjden. Redan nu lär finnas inplanerade reparationsarbeten för nästa vinter. Ett förfarande som är förbjudet i t ex Finland.

Enligt FN:s atomenergiorgan IAEA nyttjades de svenska reaktorerna förra året bara till 63 procent, medan de finska kördes på 95 procent. Hur kan två grannländer ha så vitt skilda tankar om eltillgång och elpriser. Ja, inte är Sveriges tillämpning styrd av omsorg om elkonsumenterna.

Maud Olofsson tyckte för några veckor sedan att vi får se till att skaffa treflasfönster och tilläggsisolera i stället för att bara gnälla på höga elpriser. Vad hjälper dessa åtgärder om elindustrin medvetet lägger reparation och underhåll när det är som kallast?

Man kan förstås slå en åkarbrasa när kylan biter i som värst.

åkarbrasa = Det går till så att man i snabb takt omväxlande sträcker ut armarna och sedan slår ihop dem runt överkroppen. Detta kan med fördel kombineras med knäböj eller små nätta hopp för att vidare effektivisera de uppvärmande samt cirkulationsfrämjande effekterna.

Ja inte jag förstås.Jag har ju bara en fungerande arm. Inte kan jag göra benböj heller med bara ett fungerande ben. Om jag i stället dunkar huvudet i väggen så kanske jag inte längre känner kylan.
Vad tror du Maud?

1 kommentar:

  1. Maud Olofsson är mycket snack och lite verkstad...bara pinsam.

    SvaraRadera