Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 7 maj 2011

18 750 000 000 000 kronor.

Det kostar skjortan att jaga terrorister. I alla fall om måltavlan heter Usama bin Ladin. Två journalister,Tim Fernholz och Jim Tankersley, från tidskriften National Journal kom fram till den för vanligt folk ( i a f för mig) hiskeliga och obegripliga summan 18,75 biljoner kronor när de beräknat vad det kostat USA att ta kål på Usama bin Ladin.

Det är rätt mycket pengar lagda på en man som knappt någon har sett, än mindre träffat, under dessa 15 år.

Har det någonsin funnit en Usama bin Ladin och vem var han i så fall? Den som sitter på makten och har dubiösa syften kan lätt fabricera en fiende för att motivera både militära satsningar och andra insatser. Eller, var han ingen fiende? Heter han egentligen USA ma?

1 kommentar:

  1. Sett frân den vinkeln, kan man ju vara glad att bo i Europa. Men arabmaffian vill kanske hämnas och dâ ligger Frankrike illa till. Jag minns en tid dâ bombattentaten var mode hos terroristerna och jag zigzagade i kvarteret för att komma till kontoret för gatorna var avstängda. Varje dag hörde explosioner...
    önskar man kunde utmäta straff i annat än människoliv. Kommunicera för att hitta nya lösningar. Förr kastades gamla ned frân klipporna när de blev "pensionerade" och onyttiga för familjen. Idag har man pâ vissa ställe insett värdet av de gamlas erfarenhet, men om inte kanske det blir pâ nytt en primitiv "öga för öga värld" med krig och farsoter i följe. Det är kanske genom de gamlas erfarenheter som hela mänskligheten växer !

    SvaraRadera