Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 12 juli 2011

Apropå julklappar , Tomten, ugglor och annat trolskt

Mellan gäststugan och trädgårdsförrådet/vedboden har vi en liten innergård som avgränsas av ett plank ut mot Trollskogen. I det planket har vi satt en dörr till Tomten som kommer genom den på julafton. Brevlådan på planket är till för barnen att lägga sina önskelistor i som Tomten sedan kan hämta när han har tid.På gäststugans vägg hänger några av D:s vackra pelargoner jämte fem ugglor som följt mig genom åren. Klok som en uggla; sitta hemma och uggla; ana ugglor i mossen.Några av de talesätt ugglan givit upphov till.

2 kommentarer:

 1. Ugglorna är underbara mot den faluröda väggen.

  Kul ide' med en brevlåda till Tomten.

  SvaraRadera
 2. Vet du, det där planket mot Trollskogen med brevlâda till Tomten, :) tycker jag är jättesnyggt och en bra idé om man har en vild snârskog utanför. Med varg och björn..eller värre .Huvale !
  Ugglan, den grekiska Athenas symbol eller Staten, inköpt i Aten för 30 âr sedan, hade jag i ett hängsmycke om halsen tills jag gav min dotter det som "skydd". Tänk det finns ingen motsvarighet i Frankrike vad jag vet till de svenska ordspâken. Det kanske inte finns ugglor utan bara uvar ;) Ingen aning !
  Gammelmor

  SvaraRadera